Om Ursvik 

Ett populärt område som växer
Många förknippar Ursvik med ett helt nytt område och det stämmer att det är en stadsdel som just nu växer med många nya bostäder. Men fornminnen visar att människor har bott och levt här redan under brons- och järnåldern, och enligt Stadskontoret är planerna att människor ska fortsätta bo här i framtiden. År 2026 väntas Ursvik ha närmare 20 000 invånare. Men i dag är det naturligtvis helt andra förutsättningar än jordbruk, jakt och fiske som lockar unga familjer hit – det stora utbudet av skolor, förskolor, restauranger och butiker är några exempel.

 

Ett löpsteg från naturen
Tack vare Sundbybergs många grönområden finns det unika möjligheter till ett aktivt utomhusliv här. Precis runt hörnet hittar du till exempel motions- och skidspår, flera idrottsklubbar och trevliga grillplatser. Eller varför inte promenera genom Igelbäckens naturreservat och dess hundraåriga granskog?

 

Ett stenkast från staden
Det finns flera långtgående planer för Ursviks torg – det som kommer att bli stadsdelens hjärta med gott om närservice. Ett par busstationer bort har du även Sundbybergs kärna där det redan ges mycket plats för butiker, kaféer, restauranger, gym och allt du behöver för att njuta av ett enkelt vardagsliv.

 

Smidig kommunikation
Sundbyberg satsar mycket på att skapa goda förutsättningar för cyklister. Men här transporterar du dig även enkelt med både SL-bussar och bil – och 2021 beräknas den nya tvärbanan och med den en helt ny station i Ursvik. Här är det smidigt att arbetspendla klimatsmart!

Tillbaka