Köpprocessen


Vill du bo i Urskogen och är intresserad av hur ett köp går till? Här har vi sammanfattat de olika stegen vid köp av nyproduktion för att göra processen mer överskådlig.

1. Informationsträff

På informationsträffen får du ta del av bofakta, priser och exempel på avtal. Du får även tillfälle att möta och ställa frågor till oss, vår arkitekt och mäklare.

2. Säljstart

På säljstarten väljer du vilken bostad du vill köpa. Vårt kösystem är baserat på den dag du gjorde en intresseanmälan på Urskogens webbplats.

3. Förhandsavtal

I samband med säljstarten tecknar du ett förhandsavtal för ditt nya hem och erlägger ett förskott om 50 000 kronor. Ett förhandsavtal är ett bindande avtal och för att teckna det krävs att du kan styrka din finansiering i form av ett skriftligt lånelöfte.

4. Upplåtelseavtal

Cirka tre till sex månader innan inflytt, även kallat tillträde, är det dags att teckna upplåtelseavtal. I samband med det erläggs en handpenning om tio procent av köpeskillningen, minus det tidigare erlagda förskottet.

5. Tillträde

Minst fyra månader innan inflyttning kommer du att få reda på det definitiva datumet för din inflytt. Slutlikviden, som är de kvarstående 90 procenten av slutpriset, ska vara erlagd senast en vecka innan ditt tillträdelsedatum.

Tillbaka